OMEGA PLUS
КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ
Видове климатици

Прозоречни климатици
До преди няколко години това беше най-разпространения тип климатик. Простите модели могат само да охлаждат, по-скъпите имат режим на охлаждане и режим на топло и дистанционно управление. Основния недостатък на тези машини е повишения им шум при работа и необходимостта от просвет в прозореца колкото е размера на корпуса . Преимущества : ниска цена и простота на монтажа, неизискваща специални инструменти.

Мобилен тип
Това е единствения тип, които се установява като обикновен електродомакински уред. Съществен недостатък на този тип е, че трябва да се монтира въздуховод за горещия въздух навън, най-често през отворен прозорец или през специално направен за целта отвор в стената. Не на последно място стои високата му цена, съпоставима с тази на сплит системите.

Сплит
Има две тела - вътрешно и външно, съединени с кабели и медни тръби, по които тече работния газ. Тази конструкция позволява шумната част, компресора да бъде изнесена извън помещението. Вътрешното тяло може да се монтира на произволно място в офиса или в апартамента. Всички сплитове са с дистанционно управление и дисплей, може да се задава температура на помещението с точност до 1-2 градуса. Имат таймер и различни автоматични режими на работа, регулиране въздушния поток, няколко скорости на вентилатора, прахоулавящи филтри и др. Недостатък е изискването на квалифициран монтажен екип, който реализира монтажа и въведе в експлоатация новия климатик и който да прави периодична профилактика.

Мултисплит системи
Явяват се като разновидност на простия сплит. На едно външно тяло се включват две или повече вътрешни тела. При това вътрешните тела могат да бъдат както различни мощности така и различни типове. Но е спорно преимуществото на този тип системи, защото те изискват доста по скъп монтаж, тръбните пътища са по-дълги и поняккога във вътрешността на помещенията, освен това три отказ на външно тяло, спира цялата система, всички вътрешни тела. Богатия набор от различни типове вътрешни тела е преимущество на сплит и мултисплит системите: стенни, канални, касетни, подтаванни и колонни:

Стенният кондиционер е най-разпространен и най-достъпен като цена.Има мощност от 2 до 7 кВт и е подходящ за помещения до 70-80 кв.м. вътрешното тяло се разполага под тавана на стената над прозореца а външното тяло – под перваза на прозореца. Такова разположение е оптимално и рядко пъти тръбния път надхвърля 4 м.

Каналния кондиционер обикновено се монтира там където има окачени тавани и разпределението на хладния въздух става по термоизолирани въздуховоди, скрити изцяло над тавана. Благодарение на това може да охлажда няколко помещения. Мощността е 12-252 кВ и спокойно може да охлажда 5-6 стаена апартамент. Голямо преимущество е възможността за вентилация на помещенията.

Касетен тип. И при него е необходим окачен таван. Разпределението на въздуха става във вътрешното тяло което е със стандартен размер на панела 60 на 60 см и обикновено има колектори в четирите посоки, което осигурява по-равномерно и по-бързо охлаждане на целия обем на големи помещения с помощта на няколко малки по мощност климатика, а не с един голям канален.

Подтаванен тип. Ако помещението няма окачен таван и не е възможно да се монтират въздуховоди се предлагат подтавнен климатик. Вътрешното му тяло е с малка височина ( 15 – 25 см) и се монтира непосредствено на тавана, потокът на въздуха се контролира в четирите посоки и се използва за охлаждане на помещения със сложна форма без окачен таван.

Колонен климатик. Това са кондиционери с голяма мощност за места където трябва голямо студопроизводство и няма изискан интериор. По размер прилича на един хладилник и създават доста силен напор на въздуха. Не се препоръчва да има хора в непосредствена близост.
КОНТАКТИ
гр. Бургас
Бул. "ДЕМОКРАЦИЯ №1"
(до ресторант "Златна рибка")
056 / 800 640
0888 / 504 374
0887 / 340 034
ОФИС
МАГАЗИН
© Copyright 2023 Омега Плюс. Всички права запазени! Дизайн: ViperStudio.NET
    Български   |     Русский   |     Начало   |   Контакт